FORSIDEN OM MEG KONTAKT VIDEOBLOGG [Der det står "Link" limer dere inn linken til den siden dere vil knappen skal linke til. Dere kan også forandre navn på knappene]

Økende antall selvmord blant unge ? hva kan gjøres for å snu utviklingen?


Skal jo skrive en skolestil på skolen om et tema som du fikk, eller noe du kunne velge selv, som dere ser i overskriften har jeg valgt en oppgave som jeg fikk, jeg tenkte dere skulle få lese den å si hva dere syns og om jeg burde endre litt på den :)

 

Setter stooor pris på en tilbakemelding :)

 

Økende antall selvmord blant unge ? hva kan gjøres for å snu utviklingen?

 

I denne teksten skal jeg ta for meg grunner som jeg tror for at mange unge velger selvmord, og hva vi kan gjøre for å endre antallet slik at det synker, jeg skal ta for meg noen grunner til hva vi kan gjøre for å forbedre miljøet blant unge i dag.

Det er utrolig mange som har valgt å ta sitt eget liv, men hva er grunnen til dette? Kan det være at de kan ha mistet noen som stod dem nær i livet? Kan det være at de har kommet litt feil ut og ikke fått hjelp til å rette på disse feilgrepene,? Vel det skal vi se litt nærmere på nå, også hva vi kan gjøre for at vi skal få dette antallet ned igjen.

Kravene til å være vellykket blitt større på mange områder. Man skal være pen, slank, ha fin kropp. Dette gjelder både jenter og gutter, jentene skal ha store pupper, ingen kviser osv. Mens guttene skal ha deilig mage som six-pack, muskler og de skal være høye, kjekke osv. Det lett å falle utenfor vennegjenger om du ikke oppfyller disse kravene. Og dette kan føre til akkurat dette med selvmord, derfor er det viktig i ungdomstiden å ha gode venner, noen som du kan betro deg til og som forstår deg når problemene blir for store.

Det er jo også bevist at det er flere gutter enn jenter som tar livet sitt, og jeg skal prøve å komme nærmere innpå hvorfor det er akkurat slik. De fleste jenter som tar sitt eget liv kan jo være grunner som motepress, press med hvor mye de veier i forhold til andre på deres alder,

Jenter er som regel flinkere til å ha samtale når det kommer til problemer i livet. Guttene tar også livet sitt på en drastisk måte, de bruker som regel et tau eller skytevåpen som fører til høy risiko for død, mens jentene somregel prøver å ta overdose med piller eller prøver med kniv, men noen jenter har også tatt i bruk de ekstreme måtene med tau og våpen.

Grunner til at mange tar livet sitt kan jo være mange, men kan jo nevne noen, det kan være nettmobbing, mobbing mesteparten av livet, de kan ha mistet noen som stod dem ekstremt nærme, personlig så var det en venn av meg som har tatt livet sitt fordi broren hans ble påkjørt og forlatt i veikanten.

Jeg tror ikke at antallet med selvmord blant unge i dag har økt så mye, men det kan komme mer ut på nettet, og på nyheter og slikt som ikke var før i tiden, men i dag kan mange velge vekk fra hva som skjer i livene sine ved å holde eks nettmobbing hemmelig for andre, kan være at de sitter på rommene sine og blir mobbet over nett, kan hende de ikke har det noe bra på skolen, kan bli mobbet for kroppsfasongen sin, valget av klær osv.

Det jeg tror vi kan bidra med i dag er vel å snakke med alle så alle føler seg inkludert, slutte også dømme etter kroppsfasongen, eller klesvalget, jeg mener gud skapte alle forskjellige av en grunn?

 

Jeg skal ta for meg noe om hva vi kan gjøre for også forebygge dette, noen små punkter osv.

Forebygging på flere områder

I alle miljøer kan utstøting, avvisning, fattigdom, mobbing, overgrep osv. føre til selvmordsatferd., vi må ha flere strategier for forebygging av selvmord og selvmordsforsøk, fordi årsaksforholdene bak selvmord og selvmordsforsøk er sammensatte. Mer spesifikt vil effektive tiltak mot alkohol- og stoffmisbruk, depresjon, seksuelt misbruk av barn, sosial isolasjon, samt psykiske lidelser generelt også virke selvmordsforebyggende.

Seks anbefalinger

I en WHO-publikasjon (verdens helseorganisasjon) fra 1993 er det listet opp seks grunnleggende anbefalinger for selvmordsforebygging. Disse punktene er fortsatt sentrale i selvmordsforebyggende arbeid verden over:

1. Bedre psykiatrisk behandling

2. Strengere våpenkontroll

3. Lavere giftnivå i husholdningsgass

4. Lavere giftnivå i eksos

5. Lavere giftnivå i legemidler

6. Mindre sensasjonspregete medieoppslag 

 

Viktig for enkeltpersoner.

 

I forbindelse med verdensdagen for selvmordsforebygging 2004, ble det på et WHO-møte oppsummert følgende viktige beskyttende faktorer:

?God selvfølelse

?Sosial tilhørighet

?Sosial støtte

?Gode nære relasjoner

?Religiøs tilhørighet

Hjelpetelefoner og støttekontaktsystemer har også vist seg å ha reduserende effekt på selvmordsatferd (WHO, 2004)

Tiltak for etterlatte etter selvmord

Et annet viktig selvmordsforebyggende tiltak er oppfølging av etterlatte etter selvmord. Dette er en gruppe som selv har forhøyet selvmordsrisiko. Selv om de fleste etterlatte ikke er suicidale, så vil mange av dem trenge profesjonell bistand fordi de i lang tid etter selvmordet har økt risiko for å utvikle alvorlige psykiske og fysiske problemer.

 

 

 

 

Hva syns du, var den bra, noe jeg burde endre på ?

 

- Siw Ragnhild Jørgensen <3

2 kommentarer

Eline

17.03.2013 kl.20:45

Stilen din var bra skrevet :) Forstår aldri hvordan man kan formulerere seg bra med ord på papir, hadde klart det muntlig. Har jo selv samme oppgave, sliter med min jeg :P

Thea Marie

17.03.2013 kl.22:05

ser veldig bra ut Siw! Flink er du! :-D

Skriv en ny kommentar

[Den linken som er kursiv er linken til profilbildet. Last opp ønsket bilde på f.eks. Imageshack.us, kopier direct link og lim inn her.]
masseoglite

17, Sarpsborg

er en jente på 17 som blogger så fort jeg får mulighet, liker og spille fotball, trene på treningsstudio og være med vennerANNONSER

Kategorier

ArkivBLOGGDESIGN AV:hits